légkondik,klímák,hőszivattyúk,forgalmazása beszerelése.

Klímaszerelés


A telepítéshez csak az előírásoknak megfelelő, kiváló minőségű szerelési anyagokat használunk, így tudunk garanciát vállalni az elvégzett munkánkra.Telepítés, beszerelés időtartama: 6 -9 munka óra / két szerelő.Falsík alá süllyesztett szerelés (bevésve) : Csak helyszíni felmérést követően tudunk árajánlatot adni.

Klímaszerelés

MENNYIBE KERÜL?

TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰ ÁRAK, PONTOS ÁRAT A HELYSZÍNI FELMÉRÉST KÖVETŐEN TUDUNK MONDANI.
Tőlünk vásárolt és általunk beszerelt klímaberendezések esetén.
Klíma szerelés falon kívüli csövezéssel 3 méterig, 1db. fal átfúrással.
Munkadíj : 80.000.-Ft
A 3 métert meghaladó csővezés esetén : 9000.-FT / méter

A munkadíjba beletartoznak az alábbi anyagok tételesen:

  • Szigetelt kalorikus csőpár ( szívó és folyadék oldali nagy tisztaságú rézcsövek)
  • Klíma kültéri tartó konzol
  • Klíma dekor kábel csatorna
  • Dekor csatorna idom ( könyök, végzáró, stb.)
  • Kondenzvíz vezeték
  • Elektromos kábel (betáp)
  • Dugvilla (250V – 16 A – földelt)
  • Kommunikációs kábel (kültéri és beltéri egységet összekötő elektromos vezetékek)
  • Hűtőközeg
  • Csavarok,alátétek

Nekünk megvan az engedélyünk a forgalmazásra is és a telepítésre is. Ön “egy helyen” tudja intézni az összes olyan papír munkát, ami részben Önt, a vásárlót is érinti.

Klíma telepítése


Miből áll a klíma telepítése ? Ez az írás a részletesség igénye nélkül az általában vett a főbb munkafolyamatokat írja le. Általában magát a szerelést megelőzi egy helyszíni felmérés. Nézzünk először egy úgymond falon kívüli ( nem a falba vésve) csövezés szerelési módot. A legtöbb panellakásban ezt a szerelési módot választjuk. A szerelés úgy indul, hogy, ki jelöljük a beltéri klíma egység pontos helyét, és felfúrjuk a tartólemezét. Természetesen minden fúráshoz porszívót használunk és szükség esetén a munkaterület közelében lévő bútorokat és a padlót fóliával letakarva védjük. Ha szükséges a kábelcsatorna, akkor kijelöljük és felfúrjuk ezt is. Ez a csatorna egy 60×60 fehér műanyag festhető kábelcsatorna, amelybe a kültéri és a beltéri klíma egységet összekötő szigetelt rézcsöveket és elektromos kábelt visszük. A beltéri klíma egységben képződő kondenzvíz elvezetésére szolgáló cseppvíz vezetéket is ebbe a kábel csatornába rejtjük. A kábel csatorna nyomvonalát igyekszünk úgy kiválasztani, hogy minél kevesebb látszódjon belőle pl.: közel az ablakhoz a függöny takarásában. Ezután jöhet a fal át fúrása a kültéri felé. Ez egy 5cm átmérőjű furat, amelyen keresztülvezetjük ki a vezetékeket a kültéri egységhez. A kültéri klíma egység helyének kiválasztása után, felfúrjuk a kültéri klíma tartó konzolt. Erre a konzolra rögzítjük a kültéri klíma egységet úgy, hogy a konzol és a berendezés közé gumi bakot rakunk. Ezáltal fém a fémmel nem érintkezik, nem keletkezik rezgés és hang. Ezután a kültéri és beltéri klíma egységet összekötjük a rézcsövekkel és az elektromos vezetékkel. A réz csöveket vákuum szivattyúval le vákuumóljuk. Kiszívatjuk a csőben lévő levegőt,(és a levegőben lévő nedvességet) és leellenőrizzük a rendszer tömítettségét. A kültéri egységen található sarok szelepek megnyitásával a rendszerbe hűtő közeget ( gázt) juttatunk majd nyomást ellenőrzünk. Szükség esetén a hiányzó mennyiséget pótoljuk. Ezután lehet áram alá helyezni és elindítani a készüléket. A klíma berendezés elindítása után még pár mérést és ellenőrzést elvégzünk ( nyomás ellenőrzés, villamos technikai mérés, kifújt levegő hőmérséklet mérés, funkciók ellenőrzése stb.) Ezután elmondjuk szóban a használathoz, beállításokhoz, funkciókhoz, és egyéb dolgokhoz szükséges információt. Kitöltjük a garancia papírt az üzembe helyezési jegyzőkönyvet és egyéb dokumentumokat. El fogjuk mondani a karbantartással kapcsolatos dolgokat és azt hogy ha bármi probléma vagy kérdés felmerülne a későbbiek folyamán akkor természetesen, állunk rendelkezésre. Nagy vonalakban ennyi lenne. A fent leírt munkákat általában két szerelő végzi. A munkánk elvégzéséhez nem kell a bútorokat átrendezni, szobát kiüríteni stb. nem kell utánunk kőművest, festőt hívni. Tisztán precízen végezzük el a feladatot. A munkaidő tartama sok mindentől függ, de egy egyszerűbb szerelést fél nap alatt elkészítünk.